Projekti

MALA ŠKOLA STOLNOG TENISA 

Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” provodi projekt: “Sportsko – kreativno slobodno vrijeme” u sklopu kojeg je glavna aktivnost Mala škola stolnog tenisa. Djeca smještena u udomiteljske obitelji 2 puta tjedno po 2 sata kroz 14 mjeseci i uz pomoć trenerice svladavaju osnove stolnog tenisa. Na taj način djeca se osnažuju i potiču na bavljenjem sportom te kako kreativno provesti slobodno vrijeme.
Projekt je u cijelosti financiran od Zaklade “Hrvatska za djecu”
Ova je objava izrađena uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruge “Osmijeh” i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu”.
Voditeljica projekta: Dubravka Čordašev

“per aspera ad astra”

Udruga udomitelja za djecu Osmijeh uspješno je prijavila i provodi projekt pod nazivom  Per aspera ad astra! Projekt  traje 14 mjeseci, od 1.8.2021. do 30.9.2022,  a financira ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije u vrijednosti 240.000 kuna.  Na projektu učestvuje 36 mladih i 6 voditelja. Glavna aktivnost će se održati u Selcu u hostelu Virovski dom od 15.7. do 24.7. Projekt je prijavljen s partnertskom organizacijom Udrugom Srce na dlanu iz Banjaluke, odnosno Bosne i Hercegovine.

OPĆI CILJ ovoga projekta je potaknuti učenje i razumijevanje ljudskih prava kod mladih, kako bi ih osnažili za aktivno zastupanje svojih i tuđih prava. 

Sudionici ovog projekta su mladi u dobi od 17 do 22 godine koji dolaze iz udomiteljskih obitelji, mladi iz obitelji u riziku, mladi iz višečlanih obitelji, mladi Romske nacionalne manjine, mladi sa smanjenim intelektualnim sposobnostima i teškoćama u učenju, mladi s narušenim emocionalnim i psihičkim zdravljem zbog traumatskih iskustava kojima su bili izloženi u svojim obiteljima, prijatelji, članovi obitelji i volonteri.

„Zajedno smo jači”


Projekt je trajao 4 mjeseca, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 2018. godine.

Osnovni cilj projekta je razviti sposobnost kvalitetnijeg učenja i osnovne vještine rada na računalu kod udomljene djece.     

Voditeljica projekta: Dubravka Čordašev 

„Mala škola plivanja“

Ovaj projekt je uspješno proveden 2018., 2020., i 2021. godine čije troškova financira Koprivničko-križevačka županija.
Uspješno je odobren i nastavak projekta u 2022. godini. Provedba projekta planirana je za jesen 2022. godine u sklopu koje će sedmero djece dodatno usavršiti svoje vještine plivanja i snalaženja u vodi. 

Osnovni cilj projekta je pružiti udomljenoj djeci da savladaju vještine plivanja uz stručno vodstvo edukatora. Grupa od 7 djece neplivača redovno vikendima pohađa treninge plivanja na Gradskim bazenima Cerine.  

Voditeljica projekta: Dubravka Čordašev
Izvoditelji projekta: volonteri Udruge udomitelja za djecu Osmijeh

„Mijenjam osmijeh za božićni poklon“

Projekt je financirao Grad Đurđevac, a proveden je 2017., 2018., 2020. i 2021. godine.

Osnovni cilj je izmamiti djeci osmijehe na lica i uveseliti im božićne blagdane i praznike.

Voditeljica projekta: Dubravka Čordašev

„Ruka podrške i prijateljstva“

Trogodišnji projekt kojeg  je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 2020.-2023.

Osnovni cilj projekta je pružanje podrške radu Udruge, pomoć u učenju djeci, razmjena iskustava te druženje i poticajno okruženje.

Voditeljica projekta: Dubravka Čordašev

Administratorica: Mateja Miklik, struč.spec.oec

Scroll to Top