Radionice

  1. Volonteri i članovi Udruge udomitelja za djecu „Osmijeh“ uz mentore slikare Udruge likovnih umjetnika Peski Art provode likovne radionice. Sudionici likovnih radionica su djeca bez adekvatne roditeljske skrbi i slikari mentori koji ovisno o nadolazećim blagdanima i dobu godine odabiru teme i podučavaju djecu novim tehnikama crtanja. Cilj ovih radionica je stvaranje ljubavi prema slikarstvu te osjećaj zajedništva i druženje.  

Članovi Udruge udomitelja za djecu „Osmijeh u sklopu projekta „Ruka podrške i prijateljstva“ financiranog od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uz sufinanciranje grada Đurđevca provodi zanimljive kreativne radionice. Ovim radionicama povezuju se udomitelji i udomljena djeca, razvija se kreativno stvaralaštvo i ljubav prema umjetnosti.  Udomitelji i djeca na radionicama izrađuju ukrase, nakit, kolače, aranžmane i slično.

U sklopu projekta „Siguran dom“ čiji je nositelj Centar za civilne inicijative voditeljica projekta Dubravka Čordašev uz asistenciju volontera udruge provodi razne Edukativno-kreativne radionice. Radionice se održavaju dva puta u mjesecu, a dosadašnje teme su bile: predavanje o  Zemlji i zaštiti okoliša, povijesni i zemljopisni kvizovi, večer društvenih igara, filmske večeri, izrada božićnih čestitki i slično.

U programu projekta „Ruka podrške i prijateljstva“ odvija se edukacija udomljene djece koju vodi Volonterska udruga Klub studenata fonetike Eufonija. Cilj radionica je kroz igru upoznati djecu s vježbama za glas, kako izražajno čitati i kako se treba ponašati u komunikacijskoj situaciji. Godišnje se održi 4 kontinuiranih radionica, a projekt traje 3 godine.

Scroll to Top